Până acum, citiți despre subiectul dvs., luați notițe și vă pregătiți să vă întâlniți din nou cu consilierul dvs.

Writing Your Thesis/Disseration

Ar trebui să vă întâlniți destul de curând, probabil în câteva săptămâni de la prima întâlnire. Dar nu te întoarce până când nu ai avut ocazia să citești și să te gândești la asta. Acest lucru va asigura o întâlnire mai substanțială și mai fructuoasă. De asemenea, îi va arăta consilierului dvs. pe care îl urmați atunci când oricare dintre voi sugerează ceva de lucru – un mesaj foarte bun de trimis. Demonstrarea că sunteți serios în ceea ce privește proiectul dvs. de teză va începe relația dvs. de lucru în mod corect.

Această întâlnire ulterioară are trei scopuri principale, dincolo tema de licenta de a învăța ceva mai multe despre subiectul tău (pe care speri să le faci la fiecare întâlnire). În primul rând, ar trebui să discutați cu consilierul dvs. despre ceea ce sperați să realizați în cadrul proiectului, personal și intelectual. Dacă unele aspecte ale proiectului sunt deosebit de interesante pentru dvs., asigurați-vă că menționați asta.

Dacă teza ta se referă la obiectivele tale dincolo de facultate, menționează și asta. De exemplu, ați putea vorbi despre modul în care acest proiect se încadrează în planurile dvs. de afaceri, drept sau predare. Dacă vă gândiți la studii postuniversitare în specializarea dvs., asigurați-vă că discutați despre asta cu consilierul dvs. de la început. Programele de absolvire în arte și științe îi instruiesc pe studenți să facă cercetare, astfel încât procesul lor de admitere examinează îndeaproape capacitatea fiecărui solicitant de a gestiona proiecte majore și de a ajunge la concluzii bine gândite. Consilierul dvs. poate aduce o contribuție importantă la succesul dvs. aici.

În al doilea rând, ar trebui să utilizați această întâlnire pentru a stabili un program confortabil și eficient de lucru cu consilierul dumneavoastră în următoarele câteva luni. Întrebați cât de des ar trebui să vă întâlniți, când sunt cele mai bune momente și cum ar trebui să programați aceste întâlniri. Întrebați despre cea mai bună modalitate de a vă contacta consilierul dacă trebuie să schimbați o întâlnire sau adresați-i o întrebare rapidă. În cele din urmă, întreabă cum dorește ea să primească materialele tale scrise, pe care le vei trimite la fiecare săptămână sau două. Vrea să predați o copie pe hârtie (unde? când?) sau să trimiteți un atașament pe e-mail? Îl vrea la două spații? Consilierul dumneavoastră a făcut toate acestea înainte și va avea câteva preferințe. Ea va aprecia că întrebi despre ei.

Sfat: Stabiliți din timp aranjamentele standard de lucru cu consilierul dvs. Aflați cât de des ar trebui să vă întâlniți, care sunt cele mai bune momente și cum ar trebui să pregătiți materialele scrise.

Permiteți-mi să adaug și eu o sugestie – una pe care atât dumneavoastră, cât și consilierul dumneavoastră o veți aprecia. De fiecare dată când vizitați, aduceți două copii capsate ale oricărei lucrări scrise pe care intenționați să o discutați. Dacă amândoi aveți copii ale materialului, este ușor să vă referiți la anumite articole și să le discutați în detaliu, chiar dacă sunteți așezați unul față de celălalt.

Sfat: aduceți două copii capsate ale documentelor la întâlniri – una pentru dvs., una pentru consilierul dvs.

Pune câteva informații esențiale pe fiecare copie:

  • Numele dumneavoastră
  • Adresă de e-mail
  • Data de astăzi
  • Numerele paginilor
  • Un titlu simplu, chiar dacă este provizoriu

Diferiți studenți au obiective diferite pentru proiectele lor de teză. Acum este un moment bun să te gândești la al tău. Ce vrei cu adevărat să realizezi? Răspunde cât poți de sincer. Scopul tău este pur și simplu de a îndeplini cerințele departamentului tău? Dacă da, ați putea alege să scrieți o teză mai scurtă în afara programului de onoare, dacă departamentul dvs. oferă această opțiune. La celălalt capăt al spectrului, poate doriți să obțineți un sentiment real de stăpânire și încredere într-un subiect pe care îl savurați. O teză de onoare este o oportunitate excelentă de a face asta. Este, de asemenea, o oportunitate de a vedea dacă doriți să mergeți mai departe, poate intrând la un program de master sau de doctorat. De asemenea, poate fi un pas util către o carieră în drept, afaceri sau predare și un credit important pentru orice CV.