Λίστα ελέγχου επιθεώρησης πριν από την αγορά για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Ενώ η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να σας προσφέρει την ίδια άνεση και πολυτέλεια χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε ένα τεράστιο ποσό, υπάρχουν πιθανότητες να εξαπατηθείτε ή να πληρώσετε περισσότερα από την αξία του αυτοκινήτου. Επομένως, συνιστάται να λάβετε τη βοήθεια των υπηρεσιών επιθεώρησης πριν από την αγορά ή να βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε προσωπικά κάθε πτυχή του αυτοκινήτου πριν το αγοράσετε.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το μεταχειρισμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για χρήση.

Συμβουλές αξιολόγησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων: Εξωτερικοί χώροι

Αν και ο έλεγχος του εξωτερικού μπορεί αρωματικα αυτοκινητου να φαίνεται αρκετά εύκολος στόχος, απαιτεί μεγάλη εστιασμένη προσοχή. Για τους περισσότερους ανθρώπους, εάν το αυτοκίνητο είναι απαλλαγμένο από σκουριές, βαθουλώματα και γρατσουνιές, οι εξωτερικοί χώροι είναι εντάξει. Αλλά θα πρέπει επίσης να δώσετε την ίδια προσοχή στον έλεγχο της ευθυγράμμισης των πάνελ και να αναζητήσετε τα σημαντικά κενά, καθώς πολλές φορές κατά τη διάρκεια των επισκευών η ακατάλληλη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου μπορεί να οδηγήσει σε κακή ευθυγράμμιση των πάνελ. Μαζί με αυτό θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για τη συνοχή του χρώματος της βαφής. Ιδανικά, κάθε μέρος του εξωτερικού θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την κανονική συνοχή της σκιάς.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ελέγξετε εάν το υλικό πλήρωσης σώματος χρησιμοποιείται για να επιδιορθώσετε ένα βαθούλωμα είναι η χρήση μαγνήτη. Μπορείτε να πάρετε έναν μικρό μαγνήτη και να δείτε αν κολλάει ή όχι σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Εάν ο μαγνήτης δεν κολλήσει σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα, σημαίνει ότι το τμήμα είχε βαθουλώσει στο παρελθόν και ότι έχει μπαλωθεί με πληρωτικά σώματος.

Η σκουριά είναι η κύρια αιτία ανησυχίας, καθώς η επίδρασή της δεν περιορίζεται μόνο στην αισθητική γοητεία του σώματος αλλά υποδηλώνει επίσης τη μελλοντική πιθανότητα περαιτέρω προβλημάτων. Κατά τον έλεγχο της σκουριάς, δεν αρκεί να περιορίσετε την προσοχή σας μόνο στο κύριο σώμα. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα πάνελ στροφών, το κάτω μέρος των θυρών και ακόμη και τα φρεάτια των τροχών είναι επίσης απαλλαγμένα από σκουριά. Κατά την εξέταση ορισμένων άβολων γωνιών, όπως φρεάτια τροχών, χρησιμοποιήστε τη χρήση φακού για προσεκτική παρατήρηση.

Οι πόρτες είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μέρη ενός αυτοκινήτου. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πιθανότητες να επηρεαστούν από μακροχρόνια ή ανεύθυνη χρήση. Επομένως, πρέπει να ανοίξετε και να κλείσετε τις πόρτες κάθε πλευράς και να εξετάσετε για χαλαρούς μεντεσέδες, τρανταχτά πάνελ ή οποιοδήποτε άλλο θέμα ανησυχίας. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν τα χερούλια των θυρών είναι ασφαλισμένα. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις κλειδαριές της πόρτας για σωστή λειτουργία.